Jag hatar dagar som denna..

Det har varit en av de jobbigaste dagarna för mig idag. Jag hatar att vara sjuk eller nere över huvud taget. Att inte kunna göra något själv eller inte kunna ta hand om min bebis. Jag vet att Sambon min lätt kan ta hand om Felix men jag vill inte vara så sårbar som jag var idag.

Morgonen började tidigt med en resa ner till Lunds universitetssjukhus och käkkirurgiska kliniken. Resan dit kändes lång och mina tankar svamlade runder och gjorde mig ledsen och rädd.

Väl där så fick jag dra på mig patientkläder och sen fick jag lugnande medel så jag kunde slappna av lite. Jag grät och grät i en timme ungefär. Under tiden hörde jag hur det pep som ett larm och stora dörren slog upp, som jag hörde men inte såg. Sen hörde jag Sambon säga, ”förlåt förlåt, det var lillemannen..” Då hade Felix tryckt på larmknappen på väntrumstoan. 🙂 Det gjorde mig lite glad. Det var nämligen tänkt att de skulle vara på Nova under tiden jag var här men de satt där ute för att Nova inte hade öppnat. 🙂

Efter allt gråt så var det dags för operation. Jag grät ännu mer. Bedövningarna gjorde megaont då jag fått 18 st bedövningar där på under en vecka. Så jag grät ännu mer. Sen skar de i tandköttet och borrade in genom benet bakom tandköttet för att komma åt roten. Inte nog med all smärta, de täckte över mina ögon så jag inte kunde se. Det är ett skräckscenario för en tandläkarrädd kan jag säga. Att inte kunna se vad som komma skall utan bara kunna känna hur de bänder och bryter i munnen på en. Känna hur blodet rinner ner i halsen. Fy för. 

Efter många borrningar och knäckande så var den ute. De sydde igen och sen fick jag en massa info såsom att det bara är en liten slämmhinna som sitter och skyddar bihålan på den sidan och jag får inte anstränga mig fysiskt eller snyta mig eller så för om den går sönder måste jag in på operation snarast. 🙁 Inte nog med det, jag fryser i denna värmen. Så jobbigt för man kan ju inte riktigt gå utomhus med tjock jacka?!

Under tiden jag blev opererad så hade Felix och Sambon så roligt de kunde ha.

Visst är han fin i patientmössa? Sen var det de där med toaletten igen.

Hihi. Han hade också sprungit på tejpgrejen de hade på golvet, som man trampar på innan man får komma in på operationsavdelningen för att man inte ska dra in smuts. Den var tydligen rolig att gå på när man var barfota. 🙂 Så vad händer då i morgon om jag inte får göra något fysiskt. Ingen aning. En lugn promenad? Fika hos kompis? Nej jag vet inte än. Det beror så klart på hur jag mår när vi vaknar. Men jag kommer inte ligga still här hemma hela dagen.

Lämna en kommentar